Tangopalatset

Kontakta oss

Tango – Olika filmer där det dansas tango

Precis som med allt annat i världen kommer det att finnas det verkliga livet, där du själv är delaktig. Det kommer också att finnas allt det som sker på film och i den värld som är påhittad. När det gäller tango så kommer naturligtvis detta att vara ett inslag i många populära filmer. Här handlar det ju då bara om att filmen är påhittad. Dansen är ju fortfarande verklig, men detta kan naturligtvis vara av bättre eller sämre kvalitet. Här kommer väl i sanningen namn inte detta vara något som du kommer att lära dig av, men det kan vara väl så roligt för den tangointresserade att se de flippar och floppar som finns i denna påhittade värld.

De filmer som flippar inom tangodansen

Precis som i den verkliga världen kommer det att finnas de på film och de filmer som får den tangointresserade att lyfta på ögonbrynen. I det fallet handlar det då om de filmer där skådespelarna verkligen har gått in för att utföra dansen på ett professionellt sätt. Nedan följer tre filmer och en kort beskrivning över några av de bästa inom denna kategori.

  • Tango: Denna film utspelar sig i Buenos Aires som anses vara den klassiska tangons hemland. En man vars fru lämnar honom förbereder sig för att skapa den ultimata tangofilmen. Den tango som dansas är fantastisk och de känslor som utspelar sig mellan Mario och hans nya förälskelse och till dansen är mycket starka.
  • Our Last Tango: Här handlar det om verklig kvalitet. Denna film är en dokumentär om kärlekshistorien mellan två av Argentinas mest framstående tangodansare. Detta är Maria Nieves Rego och Juan Carlos Copes. De möts som tonåringar och dansar tillsammans under 50 år.
  • Adiós Buenos Aires: Denna mycket gamla film som skapades 1938 kanske inte är mycket för dagens moderna tittare. Den kommer heller inte helt vara koncentrerad till tangodansen. Dock kommer alla som vet hur det går till att dansa tango, verkligen se att det är skådespelare med talang som utför de steg som finns i filmen.

Filmer som är verkliga tangofloppar

När det gäller filmer där det dansas tango så kommer det naturligtvis att finnas flera som gör detta dåligt än som gör det bra. Helt enkelt handlar det väl om att detta bara skulle vara en kort ingrediens i en film som inte alls handlar om denna dans på något sätt. Även här får du två val av filmer du ska se upp för som tangoälskare, vilket förmodligen kommer att kunna ge dig men för livet.

  • True Lies: Denna actionfilm med Arnold Schwarzenegger i huvudrollen har allt som en actionfilm ska ha. Hur som helst har den inte tango som något vilket toppar kvaliteten på denna film. Till och med den danslärare han hade har uttalat sig att denne man inte hade något som helst gehör.
  • Scent of a Woman: Ja, nog för att Al Pacino är en mycket bra skådespelare så gick det inte så bra för honom att dansa tango. Visst han gör det på ett acceptabelt sätt om du ser till dansstegen. Kikar du dock i det känslosamma uttrycket så är han precis lika intressant som en kaffebryggare.