Tangopalatset

Kontakta oss

Dansskolor och danskurser

Det är viktigt att finna en bra dansskola

Något som kommer att vara det viktigaste av allt när du vill lära dig att dansa tango, kommer naturligtvis att vara ditt eget intresse. Här måste det finnas ett klart fokus på allt det som ingår i denna dans. I annat fall kan du kasta dina planer, och istället satsa på en karriär som den som alltid dansar den så kallade ”tryckaren”. Något annat som kommer att vara essentiellt är naturligtvis att du finner den rätta dansskolan, där det också finns den kunskap som krävs och ett sätt att lära ut som är pedagogiskt. Det betyder ju då också att du måste finna en lärare som kan visa dig hur det hela ska gå till. Här kommer det då att finnas personliga kurser med privata lärare eller så väljer du helt enkelt att gå en öppen danskurs.

Dansskolor i Stockholm

  • Tangoverkstan: Detta är en av de mest uppmärksammade och mest omfattande platser där du kan lära dig dansa tango i Stockholm. Här finner du Charlotte Rivero, som är en av pionjärerna i Sverige när det gäller modern tango och queertango. Här kan du lära dig tango på många plan där du finner allt från privatkurser till tangokurser samt ledarskapskurser.
  • Club Tango: Detta är kanske inte den största platsen du kan finna i Stockholm för att lära dig tango. Det kommer dock att vara en perfekt plats för att de som vill lära sig denna underbara dans under ledning av argentinska dansare. Här kommer du som är nybörjare att passa perfekt in, då de erbjuder nybörjarkurser för alla åldrar.
  • Stockholm Tango: Ja, detta är kanske den mest kända dansskolan för alla de som vill lära sig tango i Stockholm. Denna dansskola ligger centralt vid Mariatorget i Stockholm och erbjuder alla typer av kurser i argentinsk tango. Helt enkelt en av Sveriges mest professionella dansskolor när det gäller traditionell tangodans.

Lär dig dansa tango i Göteborg

  • Göteborgs Tangokollektiv: I Göteborg finns det något som kallas för tangokollektiv. Här handlar det om människor som har samlats i grupp för att utföra det som de älskar mest. Att dansa tango. Detta har även medfört att de erbjuder utbildning och kurser till alla som vill gå med och lära sig denna intressanta dans. Här blir du således upplärd av personer som verkligen har detta som ett genuint intresse.
  • Adrianas Danshus: När det gäller tango i Göteborg, så är detta något som är synonymt med Adrianas Danshus. Här finns det idag mer än 1000 elever anmälda och gör detta till Göteborgs största och mest populära plats att lära sig tango på. Danshuset drivs av Adriana Mendes och hennes man Aldo samt massor med andra danslärare. Här finns både gruppkurser och privata lektioner att få.
  • Tangohuset: Denna plats att lära sig den genuina argentinska tangon på är valet för många göteborgare. Här handlar det om en välkänd plats där Leonardo Etcheverry som har utbildning från tangons nationalakademi är lärare. Bara detta borde genast tala om för dig varför detta är ett så populärt val.

Malmö ger dig tangolektioner

  • Tangokompaniet: Här har du förmodligen en av de största dansskolorna i Malmö som erbjuder lektioner i dansen tango. I det fallet handlar det som vanligt om den klassiska argentinska stilen, som i sin form kan utvecklas till alla de andra stilarna. Här finner du mycket skickliga lärare samt att du kan välja mellan privat eller gruppundervisning.
  • Tangostudion: denna plats för att lära sig dansa tango i Malmö, kanske är något okänd. Dock kommer detta inte alls att sätta några köppar i hjulet för de som hittar dit. Här finns det möjligheter att få allt från gruppkurser till privatkurser i tangodans. Detta gäller allt från nybörjare till de som redan besitter vissa kunskaper i denna dans.
  • TPC – Tango Punto Com: Detta är en plats på nätet som får dig att finna platser där du kan dansa tango flera dagar i veckan. Naturligtvis kommer det dessa dagar också att finnas en möjlighet att få instruktioner och en lärare som verkligen kan denna dans. Helt enkelt ett alternativt sätt att lära sig dansa tango på dina egna villkor samtidigt som du har roligt.