Tangopalatset

Kontakta oss

Dansresor i tangons underbara värld

För alla de som verkligen har ett intresse av att dansa tango, så finns det mycket mera än bara en danskväll i veckan i den stad du bor att uppleva. Här är det dock en mycket stor fördel om du har alla de kunskaper som krävs för att dansa tango. Det kommer att vara något som gör att du verkligen kan njuta och få fantastiska upplevelser och känslor av dessa otroligt intressanta aktiviteter. Ja, här är det naturligtvis dansresor som det handlar om. Just dansresor inom området tango, kan vara något av den största och mest känslosamma upplevelse du kan få i ditt liv. Här handlar det om att komma till en plats som koncentrerar sig på vad det är som ska hända. Det handlar om kultur, temperament och den klassiska tangodansens virvlar som tar dig till himmelriket.

Tangoresor till Argentina

Om det är så att du är intresserad av tango och verkligen vill leva ut dina lustar inom denna dans på det traditionella viset. Ja, då finns det förmodligen inget bättre än att åka till det land som numera kallas för den traditionella tangos ursprungsland. I det fallet är det naturligtvis Argentina som det handlar om. Som du säkert redan när du lärde dig tango fick veta så är det mest argentinska lärare som lär ut denna dans. Vad kan då bli bättre än att ta en resa till detta land när du verkligen vill vara på den plats där känslorna svallar i denna dansstil. Nedan följer två bra val när du vill finna en härlig resa.

  • Tango Norte: Detta är den Svensk-Argentinska Tangoföreningen i Stockholm. Här kommer det hela tiden att finnas de som arrangerar tangoresor till detta land som för dig kommer att bli ett dansparadis. Det handlar naturligtvis om ett fokus på tangodansen, men kommer också innehålla mycket mera av den argentinska kulturen. Detta kan helt enkelt bli ditt perfekta val när du vill utveckla dina kunskaper och dina känslor för tangodansen.
  • Tangotravel: Detta är en arrangör av tangoresor till Argentina, där du själv på många plan får utforska vad som intresserar dig. Naturligtvis kan du då tänka dig att det kan gå lika bra att resa på egen hand, men du kan ha stor nytta av detta reseföretags stora kunskaper i att finna de rätta platserna för att utöva din dans.

Tangoresor till Finland

När det gäller just specifika tangoresor till Finland, kan det för många vara svårt att finna dessa. Egentligen kanske det inte alls går att finna så många alls. Det hela i detta fall handlar helt enkelt att vara medveten om när olika händelser sker i detta land. I det fallet finns det då något som kallas för festivaler. Eftersom det då finns något som kallas för finsk tango, så kommer det också finnas en finsk tangofestival. Detta är då tangofestivalen i Seinäjoki. Hit tar sig över 100 000 danssugna tangofantaster från hela världen varje år. Helt enkelt något som ligger nära och som varje svensk tangoentusiast borde prova en gång i livet. Här tar du dig djupt in i de finska skogarna och daltar i en hundraårig tradition med mycket starka känslor i det finska svallande blodet.

Tangoresor till andra länder

I och med att tango är så speciellt och så roligt för alla de som gillar denna dans, så kommer det naturligtvis inte bara vara till Finland eller Argentina du kan fara på en tangoresa. Här kommer tangodansen att vara väl etablerad i många europeiska länder, vilket gör att du kommer att finna tillfällen och festivaler där detta står i fokus. Här finns det i maj varje år tangoresor till Berlin, medan det också finns tangoresor till Italien. De resor som går till Italien utformas också som utvecklande tangokurser, vilket kan passa mycket bra för alla de som vill finna ökad inspiration från en annan kultur.