Tangopalatset

Kontakta oss

Tango – Den heta, romantiska och känslosamma dansen

För den som är dansintresserad så är dansen något som gör dem lyckliga. Här handlar det om något som får dem att leva ut sina känslor. Naturligtvis har alla danser regler, så det kanske då inte går att leva ut alla känslor du har för din danspartner på dansgolvet, men älskar du dans är detta en mycket bra plats att börja på. Hur som helst ska det på denna sida, som tidigare var enbart för Tangopalatset i Malmö, handla om dansen tango. Detta ansågs när den först introducerades som en dans för de fattiga, som också ansågs som alltför känslosam och rent av uppseendeväckande. Detta skulle dock med tiden förändras och idag är tangon en av de mest respekterade danserna i världen.

Det anses också vara en mycket temperamentsfull dans med massor av känslor och ett stort innehåll av heta romantiska känslor. Ja visst är det så. Detta är inte bara något som ska anses utan ett klart faktum som gör skillnaden mellan de som kan dansen och de som inte alls vet vad de gör på dansgolvet. Sedan länge så ingår tango som ett moment i tiodans, vid regionala och internationella danstävlingar. I det fallet är det då den Argentinska varianten Ballroom Tango som ska utföras, vilket inte alls ska förknippas med tangodansens ursprung. Hur som helst får du veta mera om detta när du läser vidare om det som skrivs om tangons historia på denna innehållsrika hemsida om tangodansen.

Du som vill veta mera om tango

För dig som vill veta mera om tango, så kommer det naturligtvis att vara en bra idé att ta del av informationen som finns på denna sajt. Här får du veta mycket, men naturligtvis inte allt. Frågan är dock vad det är du vill veta. Är detta enbart information om dansen och att se andra dansa den, eller handlar det mera om att du vill utföra denna dans själv? När det är så att du vill kunna ta några danssteg i denna dans på egen hand, finns det flera olika sätt att lära sig detta på. Naturligtvis kommer du att vara den som kan se på olika Youtube-videos, och är du då den som har rytmen i blodet och lätta att lära. Ja, då kan du lära dig denna väg och faktiskt bli riktigt bra på att dansa tango.

Hur som helst kommer inte detta att vara den väg som de flesta tar när de vill lära sig att dansa tango. I det fallet handlar det om att finna olika dansskolor och att vara en av de som går en av de olika danskurser som erbjuds. Här kommer du naturligtvis att vara bättre förberedd om du har en partner som vill gå med dig, så att ni kan lära er tillsammans. Är det så att du själv går en kurs så är tango en pardans, vilket gör att du helt plötsligt får en partner du inte alls känner till. Är det då så att du är en socialt mogen person, kommer detta att gå perfekt. I vilket fall kommer du på denna sajt att finna olika kända dansskolor och kurser i de stora svenska städerna.

När du vill dansa tango på riktigt

Precis som när det handlar om att bygga ett hus eller att lära sig laga sushi, så kommer det att finnas människor med ett större eller mindre intresse för perfektion. En del bygger sitt hus halvdant, andra struntar i kniven när de ska tillaga sushi. Här kommer det då när det gäller tango att vara beroende av ditt intresse hur långt du vill gå. Är det så att du verkligen vill uppleva den rätta känslan och atmosfären kring denna dans och dess olika stilar, så kommer detta att betyda en tangoresa. Här kommer det då i första hand att finnas resor till Argentina och Finland, men det slutar inte med det utan du som vill gå steget längre kommer att ha många känslor att finna.