Tangopalatset

Kontakta oss

6 bästa tangofilmerna

Det finns alldeles för få filmer som handlar om konstformen tango, eller som inkluderar någon tangoscen i handlingen. Enligt oss borde det finnas tusentals med filmer om den passionerade dansstilen tango, men tills våra böner har blivit hörda så får vi nöja oss med de som finns. Därför har vi plockat ut de filmer som vi tycker innehåller de allra bästa tangoscenerna!  

Shall We Dance (2004)  

Shall We Dance är en amerikansk romantisk komedi regisserad av Peter Chelsom med stjärnor som Richard Gere, Jennifer Lopex och Susan Sarandon i rollerna. Detta är en amerikansk tagning av den japanska filmen med samma namn.  

John Clark, som spelas av Richard Gere, är en gift advokat och verkar ha allt i livet, men som ändå känner att något saknas. På hans väg hem från jobbet varje kväll så passerar han en dansstudio där en vacker kvinna sitter i fönstret och tittar ut. John Clark blir förtrollad av henne, vilket leder till att han en kväll bestämmer sig för att hoppa av tåget och skriva upp sig på en danskurs på förhoppningen att få träffa henne.  

Shall We Dance tangoscen med Richard Gere och Jennifer Lopez 

Chicago (2002)  

Chicago är en amerikansk musikalfilm baserad på musikalen av samma namn från 1975. Filmen utspelar sig under 1920-talets Chicago och är regisserad av Rob Marshall, som även skapade koreografin. Några stjärnor som syns i denna film är Renée Zellweger, Catherine Zeta-Jones, och i även denna, Richard Gere.  

Chicago handlar om de två mörderskorna Roxie Hart (Zellwegger) och Velma Kelly (Zeta-Jones) som hamnar i fängelse i Chicago på 1920-talet. De båda kvinnorna strävar efter berömmelse för att slippa undan deras stundande straff.  

Tangoscen från Chicago 

Moulin Rouge! (2001)  

Precis som Chicago så är Moulin Rouge! En amerikansk musikalfilm, men denna gång producerad av Bax Luhrmann. Filmen handlar om den unga engelska poeten och författaren Christian (Ewan McGregor), som förälskar sig i kabaretstjärnan på Moulin Rouge, Satine (Nicole Kidman).  

Filmen var nominerad till 8 Oscars, bland annat för bästa film och bästa skådespelerska. Filmen kammade dock inte in någon av dessa titlar, men fick istället en Oscar för bäst Art Direction och Costume Design. Moulin Rouge var den första musikalfilmen som nominerats till årets bästa film på 10 år, då det inte hade hänt sedan Disneys Skönheten och Odjuret.  

Det är svårt att glömma detta fantastiska tangonummer med låten Roxanne i bakgrunden:  

Tangoscen från Moulin Rouge! – Roxanne 

Scent of a Woman (1992)  

Scent of a Woman, eller En Kvinnas Doft som den heter på svenska, är en amerikansk dramafilm producerad och regisserad av Martin Brest. Filmen har blivit nominerad till flera prestigefyllda priser, där bland annat Al Pacino har vunnit priset för bästa manliga skådespelare i Academy Award.  

Filmen handlar om hur en kvinna tar sig an jobbet som assistent till en surmulen och blind militärofficier. I huvudrollerna ser vid Al Pacino, Chris O’Donnell, James Rebhorn, Philip Seymour Hoffman, och Gabrielle Anwar. Filmen är en omgjord version av den italienska filmen Profumo di donna, som även den blivit skapad baserad på den italienska romanen Darkness and Honey.  

Tangoscen från Scent of a Woman 

Frida (2002)  

Den femte filmen på vår lista är den amerikanska långfilmen Frida från 2002. Stjärnorna som syns i denna film är bland anant Salma Hayek, Alfred Molina, Antonio Banderas, Valeria Golino och Geoffrey Rush.  

Filmen handlar om den mexikanska konstnären Frida Kahlo, och hennes liv ur olika vinklar. Som ung börjar Kahlo att måla, och det är även då som hon träffar den berömde konstnären Diego Rivero som hon har ett passionerat men tumult förhållande med.  

Tangoscen från Frida 

The Mask of Zorro (1998)  

Sist, men inte minst, så har vi filmen The Mask of Zorro som producerades av ingen mindre än Steven Spielberg. Filmen är en amerikansk film som handlar om den maskerade karaktären Zorro, ursprungligen skapad av Johnston McCulley. I filmen ser vi några stora stjärnor så som Antonio Banderas, Anthony Hopkins, Stuart Wilson, och återigen Catherine Zeta-Jones som även syns i filmen Chicago. . 

Filmen handlar om originalkaraktären Zorro (Hopkins) som flyr från fängelset för att leta reda på sin försvunna dotter (Zeta-Jones) och hämnas hans frus död. Till detta får han hjälp av sin efterträdare (Banderas) som också blir förälskad i Zeta-Jones karaktär. Det är även Banderas och Zeta-Jones som vi ser i denna passionerade tangoscen:  

Tangoscen från The Mask of Zorro 

Blir du lika sugen på en filmkväll som vi blir? Passa på att kolla in någon av dessa fantastiska filmer redan i helgen, och inspireras till att lära dig att dansa tango. Har du ingen möjlighet att ta dig till en tangokurs i närheten av dig så finns det fantastiska nätkurser där du kan lära dig att dansa denna konstform och mycket, mycket annat!